Klasikgitarizm videoları



2 Aralık 2014 Salı

1. İstanbul Flamenko Festivali "İstanbul olé"

Daha fazla bilgi için: http://www.istanbulole.com/







İstanbul bir festivale daha kavuşuyor.


Yüzyıllar boyunca İspanya’da hüküm süren Fas kültürünü araştıran flamenko tarihçileri, 18. yüzyılda flamenkonun yoksul insanların acılarını, mutluluklarını, inançlarını, kısacası kendilerini ifade edebilmeleri için bir çıkış yolu olarak ortaya çıktığını belirtmektedirler. İş hayatları boyunca çalışırken performe edilen flamenko, 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarında gösteri dünyasında ticari bir form haline gelmiştir. İspanya çingeneleri ise popüler hale gelmesinde en büyük rolü oynamıştır. İspanya Flamenko müziği ve dansı 2010 yılında Unesco tarafından ‘Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası’ listesine alınmıştır.


Her yıl dünyada büyük bir ilgi ile izlenen Londra Flamenko Festivali, Paris Flamenko Festivali, New York Flamenko Festivali, Tokyo Flamenko Festivali ve Madrid Flamenko Festivali’ne bir de İstanbul Flamenko Festivali eklenecek ve İstanbul flamenko festivaline kavuşacak.


10. yılını kutlayan ‘Etnik 34 Endülüs Kültürünü Sevenler Derneği’ tarafından düzenlenen festival, Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde, İspanya Konsolosluğu ve İstanbul Cervantes Enstitüsü’nün sponsorluğunda, İKASD İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği’nin desteği ile 10 - 14 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.


Festival süresince konserler, dans gösterileri, workshoplar, fotoğraf sergileri, söyleşiler, film gösterimleri, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi, Etnik 34 ve halka açık alanlarda ücretsiz olarak izlenebilecektir.

Klasik Gitar Radyo